Rara, wie of wat ben ik? …… Aaah! Nee hè!

Zich anders voordoen in functie, kennis of identiteit kan voordelen opleveren voor een crimineel. Aangenomen worden op een ontwikkelafdeling bij een groot bedrijf en bedrijfsspionage doen. Gegevens van een ander gebruiken voor aankoop van spullen.  Onder de naam van een ander een bedrijf binnen kunnen dringen. Onze eerstelijns bescherming wordt mede gevormd door controle op documenten, maar we vergeten nog wel eens hoe kwetsbaar we zijn als deze diploma’s, VOG’s, identiteitsbewijzen, legitimatiebewijzen niet echt zijn, vervalst en niet bij deze persoon horen.

Een kopie of een gestolen identiteitsbewijs van jou als persoon kan inhouden dat je ook je identiteit kwijt bent. Je krijgt rekeningen van mensen die zich als jou voordoen. Je kan er failliet door gaan of je bent vele jaren bezig met rechtszaken waardoor je failliet gaat op je energie. Als bedrijf? De schade kan enorm zijn doordat jouw geheime gegevens verkocht worden. Maar denk ook aan vrijwilligers die in aanraking komen met kwetsbare groepen en daar in het verleden al misbruik van hebben gemaakt.

De balies van burgerzaken van de gemeenten zijn na de eenwording van de Europese Unie de nieuwe grenzen van Nederland geworden. Daar wordt bepaald of iemand een BSN-nummer krijgt en toegang tot uitkering, werk en wonen.

Hoe kwetsbaar ben je als mens, als land en als bedrijf en wat kun je doen. Wat is de rol van de beveiliger en de receptionist. Zijn ze wel voldoende toegerust? In deze podcast sta ik samen met Ricardo Dingemans van Securitech stil bij het onderwerp fraude van de identiteit.

Interesse in regie voeren over de integriteit van je diensten en de veiligheid van je medewerkers? 

Als je zelf een onderwerp hebt mail me dan op integerwerk@hotmail.com

Ook interessant
Blog
The Title of Article 3
The Title of Article 2
Video
The Title of Video 3
The Title of Video 2
Podcast
Rara, wie of wat ben ik? …… Aaah! Nee hè!
Feedback op herhalingsles OPD