Aaah! Nee hè! Veranderingen?!

In deze podcast staan we stil bij veranderingen en wat daarbij helpend kan zijn. In je leven komen veranderingen veelvuldig voor. Weerstand tegen die veranderingen zijn er vaak ook en dat doet veel met mens en team. Rick van Dam-Miltenburg zijn privéleven is het afgelopen jaar volledig op zijn kop komen te staan. Tegelijkertijd heeft hij zich ook beziggehouden met het praktijkgerichter maken van de lessen binnen het onderwijsteam. Hij liep daarbij tegen verschillende uitdagingen aan binnen het team en bij zichzelf. Luister naar de ervaringen en tips zoals het remmende ‘wat als …..’ denken.

Controle loslaten is voor veel mensen lastig. Vooral als er onzekerheid is. Daarnaast hebben we het over de invloed van cultuur binnen het team als het gaat over meedenken in veranderingen. Kwetsbaarheid is dan belangrijk om het toch met elkaar oneens te kunnen zijn over de inhoud. De kwetsbaarheid is een basis voor de relatie. En veiligheid is een basis om kwetsbaar te kunnen zijn. Iets waar je samen aan kunt werken.

Vaak is er geen tijd, geen ruimte en er is geen geld voor een verandering. Laat die randvoorwaarden los maar onderzoek samen hoe het wel kan, hoe je het gaat doen. Dus niet alleen ‘de beren op de weg’ zien, maar kijken hoe het in het verleden wel is gelukt, het waarderend onderzoeken.

Interesse in regie voeren over de integriteit van je diensten en de veiligheid van je medewerkers? 

Als je zelf een onderwerp hebt mail me dan op integerwerk@hotmail.com

Ook interessant
Blog
The Title of Article 3
The Title of Article 2
Video
The Title of Video 3
The Title of Video 2
Podcast
Rara, wie of wat ben ik? …… Aaah! Nee hè!
Feedback op herhalingsles OPD