Aaah! Nee hè! (Cultuur)conflicten op het werk

Aaah! Nee hè! (Cultuur)conflicten op het werk

Een podcast voor medewerkers en managers om de dingen op het werk wat makkelijker te laten lopen.  Vandaag hebben we het over conflicten op het werk veroorzaakt door andere overtuigingen, politieke verschillen, afkomst, ras, seksuele geaardheid en leeftijden.

Hoe gaat het bij jou op de werkplek? Polarisering treedt op in social media, maar ook op de werkomgeving.

Als bij verschil van overtuigingen en culturele achtergronden niet de moeite wordt genomen deze te overbruggen komen collega’s steeds meer tegenover elkaar te staan. Dat heeft effect op de samenwerking, maar ook op de klantvriendelijkheid.

Ben je bereidt die afstand te overbruggen? Hoe doe je dat dan? Sidi Bensalah krijgt als trainingsacteur te maken met vele culturen en helpt zijn deelnemers door ze te leren deze verschillen te overbruggen. Hij traint ook in andere werelddelen zoals in Afrika, Zuid-Amerika en Azië, waar hij zelf de ‘andere’ cultuur is.

En welke rol heeft de manager in het bedrijf bij cultuurverschillen? Ook bij het brengen van slecht nieuws speelt de cultuur een rol. Meteen de klap van het slechte nieuws uitdelen werkt niet bij iedere cultuur.

Interesse in regie voeren over de integriteit van je diensten en de veiligheid van je medewerkers? 

Als je zelf een onderwerp hebt mail me dan op integerwerk@hotmail.com

Ook interessant
Blog
The Title of Article 3
The Title of Article 2
Video
The Title of Video 3
The Title of Video 2
Podcast
Rara, wie of wat ben ik? …… Aaah! Nee hè!
Feedback op herhalingsles OPD