Training

Effectief leidinggeven: Situationeel Leiderschap II®

In het kort:

De SLII® Experience helpt je jouw team effectiever te maken door met je stijl van leidinggeven aan te sluiten bij de behoeften aan ondersteuning en sturing van je medewerker in de taak die hij op dat moment moet doen.

Situationeel Leiderschap II®

Wat deed de beste leidinggevende die je ooit had? Waarom was hij de beste? Hij sloot aan bij de behoefte die je op dat moment had en dat is precies wat SLII doet. 

 

Je leert het systeem situationeel leiderschap in theorie en praktijk. We ondersteunen je namelijk ook na het voltooien van de training met hele praktische tools en hulpmiddelen om het direct op het eigen team te kunnen toepassen. SLII® Experience is een onderdeel van het programma Effectief Leidinggeven en kan ook los worden gevolgd.

 

Je leert tijdens de training te schakelen op de competentie die de medewerker in een taak heeft , waarbij ook de betrokkenheid van die medewerker wordt gekeken. Je gaat oefenen in het herkennen van gedrag en ontwikkelingsniveau’s. Vervolgens ga je oefenen en experimenteren in het effectief omgaan met het gedrag dat hoort bij het ontwikkelingsniveau.


De training kent een uitgebreid aanvullend online omgeving met tools die 

per trainingsonderdeel worden vrijgegeven. 

Na de training is er nog een ondersteuningsprogramma die een jaar beschikbaar blijft om 

het systeem in het team te implementeren.
Er zijn in de online omgeving ook tools voor de medewerkers van jouw team, die je kunt delen vanuit je eigen leeromgeving. Ideaal om het geleerde snel te vertalen in resultaten.

Leren de beste leidinggevende voor je medewerker zijn

Effectief omgaan met gedrag

Ontwikkelen van het zelfvertrouwen van een ander

Verhogen van kwaliteit

Resultaat als deelnemer

Je kunt op basis van het ontwikkelingsniveau van de taak die de medewerker doet, wisselen tussen de volgende gedragingen:
– sturend leiding geven
– ondersteunend leiding geven

Je kunt: 

– SMART doelstellingen met de medewerker vastleggen
– soepel sturend optreden, maar ook ondersteuning geven en coachen als het ontwikkelingsniveau daar om vraagt. 

– instructies geven, maar ook taken en verantwoordelijkheden delegeren.

– aan je leidinggevende aangeven welke vorm van ondersteuning je zelf wilt ontvangen.

 Je herkent:

– de signalen die de medewerker in een taak afgeeft. 

– demotivatie bij de medewerker en je weet hoe je hiermee moet omgaan.

– gebrek aan zelfvertrouwen in een taak en weet hoe je hiermee om moet gaan. 

Na afsluiting van de training ontvang je het internationaal erkent certificaat van Blanchard.

Geschikt voor

Geschikt voor startende leidinggevenden en leidinggevenden van teams met ervaring in het leidinggeven.

 

De training is minder geschikt indien er nog geen ervaring is opgedaan in het daadwerkelijk leidinggeven. De training is gericht om het systeem meteen in de eigen praktijk toe te passen en heeft daartoe een zeer praktisch online omgeving ingericht, de SLII® Experience. Deze omgeving blijft een jaar beschikbaar.

Training Specificaties

Training: Effectief leidinggeven: Situationeel Leiderschap® II

 

Situationeel Leiderschap is een onderdeel van het programma Effectief Leidinggeven en kan los gevolgd worden. De training duurt 2 dagen. Er is een aanvullende dag training mogelijk. De onderdelen zijn: learn en practice.

 

Er is een uitgebreide e-learning omgeving met tools die helpen na de training het systeem te implementeren in het eigen team. Dit blijft een jaar lang ter beschikking. Er is een 3e dag mogelijk voor het Master gedeelte.

Benieuwd of deze training geschikt is voor u of uw bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij bespreken gezamenlijk alle mogelijkheden.