Training

Effectief leidinggeven: DISC

In het kort:

Gaat het om jou of gaat het om de ander? Deze training helpt je jezelf en anderen beter te begrijpen en effectiever aan te sluiten op het voorkeursgedrag dat je zelf hebt en die de ander heeft. Hierdoor ontstaan prachtige mogelijkheden in de contacten naar je klanten en/of je medewerkers.

DISC

DISC is een test die inzicht geeft in je persoonlijke
voorkeursgedrag. Wat maakt dat je bepaalde keuzes maakt, dat je
met bepaalde mensen 
makkelijker of moeilijker kunt samenwerken?

Het geeft je inzicht in wat je drijfveren zijn, maar ook wat jou stress oplevert. 

 

Dit inzicht helpt je om je eigen gedrag beter te begrijpen en daardoor bewuster keuzes te
maken waardoor je anders en effectiever met je omgeving kunt omgaan. 

Want als jij een voorkeursgedrag hebt, hebben anderen dat ook.

 

DISC helpt je dus ook het voorkeursgedrag van anderen beter
te begrijpen. Dit levert je voordeel op in je contacten, omdat je beter kunt aansluiten. 

DISC wordt veel gebruikt voor individuele groei, voor teamvorming, om als
leidinggevende effectiever je medewerkers te kunnen aansturen en om effectiever
met klanten om te kunnen gaan, maar ook zijn er programma’s voor
managementteams en leiders.

 

Je start met een DISC workplace test en vervolgens word je getraind. Je leert jezelf en je prioriteiten beter te begrijpen en dat is de eerste stap in effectiever werken met anderen. 

Je leert het gedrag van de voorkeursstijlen van anderen herkennen en hun prioriteiten beter te begrijpen en hoe deze zich verhouden ten opzichte van die van jou. 

Sterker nog, als het gehele team inzicht heeft in elkaars prioriteiten en voorkeursgedrag zou dat een geweldig boost voor de prestatie van het team kunnen zijn.”

Tijdens de training wordt tevens geoefend met het voorkeursgedrag van de ander om jouw eigen effectiviteit daarin te vergroten. We werken al bijna 20 jaar met de DISC test van Wiley.  

Inzicht in gedrag & drijfveren

Waarderen van verschillen en daarmee omgaan

Effectiever in je functie

Inzicht in eigen behoefte

Resultaat als deelnemer

Inzicht in jezelf en het gedrag van anderen zoals van je collega’s, je medewerkers, je manager, de klanten en andere contacten. Je kunt effectiever omgaan met gedrag waarbij je normaal snel geïrriteerd bent of afhaakt. 

Je krijgt zicht op welke van jouw prioriteiten de werkomgeving het meest beïnvloeden.  Maar ook in wat je motiveert en wat je energie kost. 

Je bouwt effectievere relaties op, hierdoor stijgt de kwaliteit in de werkomgeving, zowel bij jezelf als bij je teamleden.

Je leert begrijpen hoe jij op bepaalde stijlen reageert en waarom dat zo is. Je hebt tijdens deze training geleerd je effectiviteit in deze stijl te vergroten.

Geschikt voor

De individuele leidinggevende, maar ook voor zijn team. Inzicht in elkaars prioriteiten en valkuilen helpt de effectiviteit van het team en dus ook de samenwerking te vergroten.

 

Ook voor de individuele medewerker die wil ontwikkelen is DISC uitermate geschikt. Deze test wordt ook ingezet bij de training assertiviteit/Persoonlijke Effectiviteit

Training Specificaties

Training: Effectief leidinggeven: DISC

 

Voor de training wordt de DISC test gedaan. Deze kan gewoon vanaf de eigen werkplek of thuis.

 

Gedurende een dag basistraining wordt gewerkt aan het effectief omgaan met de eigen voorkeursstijl(en) en die van de anderen. Het geheel vindt plaats vanuit de professionele werkcontext.

 

Tips & tools betreffende de effectiviteit in het omgaan met het gedrag van een ander worden in deze training meegenomen.

Om de vaardigheid in effectief omgaan met anderen vast te houden wordt een dagdeel herhaling geadviseerd.

De DISC test kan ook als onderdeel van een maatwerktraining worden opgenomen. 

Benieuwd of deze training geschikt is voor u of uw bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij bespreken gezamenlijk alle mogelijkheden.