Training

Assertiviteit / persoonlijke effectiviteit

In het kort:

Ontwikkel je professionele houding door zelfinzicht en effectiever te zijn in je communicatie. Leer effectief met je valkuilen om te gaan.

Assertiviteit / persoonlijke effectiviteit

Soms zorgen blokkades ervoor dat je vastloopt in je eigen ontwikkeling, is de vitaliteit en je werkplezier in gedrang of loop je steeds vast in regelmatig terugkerende situaties. Dit heeft niet alleen gevolgen voor jezelf maar ook voor het team en de organisatie. Jouw eigen denkbeelden en hoe je communiceert belemmeren je soms om effectief te kunnen zijn.

Gedurende de training krijg je inzicht in je eigen denkbeelden en voorkeuren en wat het effect daarvan is op jezelf en je omgeving. Vervolgens krijg je de focus op effectiever communiceren en leer je assertief te zijn in situaties waar dit nu minder effectief is. Het gaat dus om gedragsverandering. Om die reden is de training in verschillende delen opgedeeld. 

Deel 1 draait om het krijgen van inzicht in je eigen gedrag en het gedrag van anderen en krijg je opdrachten voor op je werkplek/ thuis die zijn afgestemd op jouw specifieke leerdoelen. 

Deel 2 gebruiken we om de inzichten die verkregen zijn tijdens de opdrachten te oefenen met acteur. Het gaat hierbij om het experimenteren met gedrag totdat het effectief is. 

Hierdoor combineer je theorie en praktijk optimaal.
Deel 3 is de terugkomdag waarin je, na het geleerde in de praktijk te hebben toegepast, opnieuw gaat kijken naar overgebleven blokkerende overtuigingen. Ook hier wordt opnieuw geëxperimenteerd met een acteur. Tevens is dit het moment waarop de uitgevoerde opdrachten worden besproken. De aard en soort van opdrachten zijn afhankelijk van het opgegeven leerdoel.

Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal

Persoonlijke aandacht voor jouw vraag

Inzicht in je eigen blokkades

Effectiever omgaan met situaties

Resultaat als deelnemer

Communicatie is het wederzijds beïnvloeden van elkaar. Het resultaat na de training is dat je anders gaat communiceren met klanten, collega’s, andere afdelingen en leidinggevenden. Daarnaast zul je duidelijker je grenzen kunnen aangeven, maar ook beter naar een ander kunnen luisteren.

 

 

Dit heeft niet alleen invloed op het werk. Ook in de privé omgeving heeft dit invloed, zoals op de communicatie met je partner en kinderen. 

 

 

Je hebt geleerd meer zelfcontrole te houden in situaties die je nu nog lastig vindt en dat komt niet alleen jouw professionele uitstraling ten goede maar ook de relatie die je hebt met je collega’s, leidinggevende, klant en opdrachtgever.

Geschikt voor

Deze training is geschikt voor medewerkers die in bepaalde situaties minder effectief communiceren. Wellicht heb je dit soms zelf ook? Of merk je dat een of meerdere van je  medewerkers in terugkerende situaties vastlopen.  Doodzonde want de basis ligt vaak in effectiever communiceren. De mate waarin je assertief bent beïnvloedt  de motivatie, werkplezier en de persoonlijke vitaliteit en dat heeft direct effect op je eigen imago, van het team en de kwaliteit van je werk. We helpen jou assertiever en daarmee effectiever te zijn. Deze training is daarom geschikt voor individuele medewerkers, maar ook voor teams of voor de leidinggevende(n). 

 

De training verdient zich terug doordat de motivatie, werkplezier en vitaliteit van de medewerker verhoogd wordt hetgeen zichtbaar is in samenwerking, kwaliteit van het werk en betrokkenheid.

Training Specificaties

Training: Assertiviteit / persoonlijke effectiviteit

 

De training is geschikt voor iedereen binnen het bedrijf en organisatie om verder te ontwikkelen en effectiever te communiceren. De training is het meest effectief als de betrokken deelnemer eigen leerdoelen heeft omdat als de leerdoelen door de organisatie met de deelnemer is afgestemd, bijvoorbeeld bij een verandertraject.

De training bestaat uit een combinatie van inzicht, theorie, experimenteren en praktijk, zodat het niet enkel kennisoverdracht is maar ook daadwerkelijk gedragsverandering. De training opgedeeld in drie delen. Dag 1: theorie en inzicht. Dag 2: evaluatie praktijkopdrachten en praktische oefening; Dag 3: terugkomdag met evaluatie praktijkopdrachten en praktische oefening. De deelnemer maakt tevens een reflectieverslag.

Benieuwd of deze training geschikt is voor u of uw bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij bespreken gezamenlijk alle mogelijkheden.