Find the Q
Welke Quest heeft u voor uzelf of voor uw team?

Als u een heldere doelstelling hebt voor uw team en u wilt dat een training het team ondersteunt om die doelstelling te halen dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij denken mee in uw zorg om de medewerkers ook in de praktijk te ondersteunen in het toepassen van de nieuwe vaardigheden en doet u een goede
investering. U bereikt uw doel, ondervindt een ‘return on investment’ en bindt/boeit uw personeel.

Dus welke Q steps heeft u nodig. Wat is uw Quest?

The Title of Article
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do
The Title of Article
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do
Voeg je header hier toe
1
Wij helpen u bij het beschermen van uw personeel en dienstverlening

Door maatwerktrainingen in het omgaan met agressie en weerstanden en OPD.

Door maatwerktrainingen in het omgaan met agressie en weerstanden en OPD.

Denk hierbij o.a. aan trainingsonderwerpen als DISC, assertiviteit, situationeel
leiderschap en gesprekstechnieken.

2
Wat doen wij nog mee

Verrassend veel: onze medewerkers hebben buiten veel trainingservaring een zeer brede achtergrond: Beveiliging, security awareness, zorg, onderwijs, NGO, auteur. Heeft u een uitdaging? Spar gerust. We zijn ook eerlijk als we denken dat
een ander het beter kan doen en ondersteunen u in het vinden van de juiste oplossing.

3
Ordebewaring
Dienstverlening

Deze training is bestemd voor mensen die de regie bewaren in een omgeving waar gewerkt moet worden en waarbij er sprake is van bezoekers.

Om de dienstverlening zo eerlijk mogelijk te laten lopen en de veiligheid van medewerker en bezoeker te verzekeren worden leert men in deze training interventies toe te passen die helpen helder te krijgen of een klant een vergissing begaat of kwaadwillend is.

Op beide situaties wordt verder volgens interventieprotocol gehandeld.

Over Ons

Dit doen we door met je stil te staan waarom jouw uitdaging een uitdaging is en helpen jou (en je collega’s) effectief om te gaan met druk die klanten op je zetten. Dat doen we door te kijken naar de organisatie en de bevoegdheden die de organisatie aan de geeft, maar ook naar je persoonlijke ontwikkelingspunten.

Weet je hoe fijn het is om integer je dienstverlening te kunnen verstrekken, je veilig en oké op je werkplek te voelen? Geen vage normen en regels maar houvast en uniformiteit. We doen van alles om je hierbij te helpen.