Bij een integere dienstverlening mag de klant verwachten dat een bedrijf gelijkluidende dienstverlening geeft. Dus dat dienstverlening onder druk niet bezwijkt, maar gelijk blijft.

Dit ontstaat niet alleen door druk van de klant, maar ook door eigen interpretaties aan de kant van de medewerker, zeg maar dat de medewerker een eigen beleid maakt op de regels.

Als meerdere medewerkers dat doen ontstaat er voor de klant een onduidelijk beeld. Bij de één mag het wel, bij de ander mag het niet. Ongelijke behandeling vergroot de kans op boosheid. Boosheid kan leiden tot eerder toegeven of juist weigeren. Dit brengt de integere dienstverlening in gevaar.

Het onderwerp van deze blog gaat in over het team dat samenwerkt.

Om tot een integere dienstverlening te komen is het mede belangrijk om als team de neuzen in dezelfde richting  te hebben.

Enkele tips:

30453395_ml

  1. Bepaal met je team waar je voor staat. Wat zijn je waarden en normen waarop buitenstaanders je mogen aanspreken. Hoe wil je met elkaar omgaan. Maak een slogan voor je team: “wij staan voor …..”.
  2. Maak een gedragscode. Neem in de waarden en normen bijvoorbeeld op: ik stel me zelf coach-able op en coach mijn collega wanneer nodig.
  3. Bespreek vooraf hoe je een gezamenlijke interventies wilt doen.
  4. Evalueer na een interventie de effectiviteit van de ingreep en hoe dit nog beter kan.

Soms is het goed om een korte teamtraining te doen om de lucht te klaren en de nieuwe toekomst integer in te gaan.

Heb je zelf nog tips die het team zelf nog kan nemen?

Ik waardeer het als je deze blog wilt delen met anderen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.