Situationeel Leiderschap® II

Onze trainer verzorgt deze training sinds 2001 namens de beveiligingsbranche. Honderden deelnemers uit het middenkader hebben ondertussen het officiële internationale Blanchard Certificaat ontvangen.

Het helpt nieuwe en bestaande leiders de essentiële leiderschapsvaardigheden te verkrijgen, om zo op een positieve manier betrokkenheid en prestaties van medewerkers te beïnvloeden. Situationeel Leiderschap® II helpt de teamleader / supervisor te investeren in teamleden, aan vertrouwen te werken en teams te bouwen.

SLII biedt praktisch toepasbare middelen voor het aansturen van personen en teams, waarbij het nemen van verantwoordelijkheden, bepalen van doelstellingen en het op adequate wijze in- en extern vertegenwoordigen van de organisatie centraal staan.

Hierbij kunt u denken aan:- Gesprekstechnieken- Weerstanden herkennen en daarmee omgaan- Inzicht krijgen in menselijk gedrag- Hoe haal ik het beste uit mijn medewerkers?- Hoe kom ik het beste afspraken met mijn opdrachtgevers na?- Hoe ga ik om met lastige medewerkers?- Hoe kan ik ervoor zorgen dat de neuzen dezelfde kant op staan?- Hoe zorg ik ervoor dan mijn medewerkers ook opdrachten uitvoeren als ik er niet ben?- Hoe spreek ik medewerkers aan op hun gedrag?- Hoe ga ik om met “leiders” in een groep?- Hoe zorg ik ervoor dat mijn leidinggevenden/mensen hun verantwoordelijkheid nemen en zelfstandig beslissingen nemen?

Het schrijven van een plan van aanpak in combinatie met coaching op de werkplek door de eigen leidinggevende kan onderdeel van het traject uitmaken. Dit om het geleerde naar de praktijk te borgen..

De training kan modulair worden uitgebouwd met andere elementen van het aanbod van Qsteps trainingen, zoals bijvoorbeeld “beoordelingssystematiek”, “zicht op verzuim” en “persoonlijk voorkeursgedrag DISC”. Een intake om bedrijfsspecifieke uitdagingen in de training mee te nemen, is uiteraard mogelijk.

You may also be interested:
Blog
The Title of Article 3
The Title of Article 2
Video
The Title of Video 3
The Title of Video 2
Podcast
Nr 9: Uitleg over het waarom van OPD
Aaah! Nee hè. Kun of durf je nog ’nee’ te zeggen tegen je kinderen of je medewerkers?